Α-περιοδικό Φαινόμενο!

Η λάσπη (η) κυκλοφόρησε σε 27 αντίτυπα το 1995 και αναρτάται στο διαδίκτυο από το 1996.

Η κανονική ιστοσελίδα www.laspi.gr τελεί υπό ανανέωση. Το παρόν ιστολόγιο laspii.blogspot.com φιλοξενεί προσωρινά υλικό της λάσπης (της).

Ο Μανώλης Λαμπράκης ήταν ο πρώτος ηλεκτρονικός αρχισυντάκτης της λάσπης (της) και μέλος της αρχικής ομάδας μαζί με τους Γιάννη (Yanko) Δημητρόπουλο και Αλέξανδρο (Zakman) Ζάκκα. Οι δύο τελευταίοι συνεχίζουν από κοινού με τον Θεόφιλο (Βολταίρο) Παπαδόπουλο ως αρχισυντάκτες. Σημαντική η διαχρονική συμβολή τακτικών συνεργατών όπως ο Μάνος (Hero) Ρούδας, ο Κώστας (Gass) Χαρβάτης και ο BKJ, καθώς και πολλών ακόμη έκτακτων.

Το καλοκαίρι του 2002 το παιχνίδι Τρομο-Πάκμαν της λάσπης (της), εμπνευσμένο από την εξάρθρωση της 17Ν, έγινε διάσημο στο πανελλήνιο. Πολλά κείμενα και παιχνίδια της λάσπης (της) έχουν αναδημοσιευτεί σε ιστοσελίδες ή μαζικά email. Το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή μας έχετε διαβάσει ή παίξει χωρίς να το γνωρίζετε!

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ε(Υ)ΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Με την ευκαιρία της νέας ευρωπαϊκής προεδρίας, την οποία (για πρώτη φορά μετά το 2003) ασκεί η χώρα μας, ιδού ένα κείμενο από εκείνη (περίπου) την εποχή - με Ιράκ κ.λπ. στην επικαιρότητα. Τα ερωτήματα δύσκολα βρίσκουν απαντήσεις, ακόμη και σήμερα...
 
Ε(Υ)ΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Φίλοι αναγνώστες, το ενδεχόμενο ενός πολέμου έχει θορυβήσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Με πλήρη διακριτικότητα καταρτίστηκε και διανεμήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ευρωπαίων πολιτών το ακόλουθο ερωτηματολόγιο, αφού πρώτα ξοδεύτηκαν γύρω στα 3,5 εκατομμύρια Ευρώ (από τα μυστικά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλ. χαρτόσημο, μεγαρόσημο, κληρικόσημο κ.λπ.) για να μεταφραστεί στις επίσημες γλώσσες των 15+10+1 σημερινών και μελλοντικών κρατών-μελών. Η λάσπη (η) εξασφάλισε την ελληνική έκδοση του ερωτηματολογίου και την καταθέτει ως συμβολή στον γόνιμο προβληματισμό των ημερών.




1 Τι είναι η ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική; (α) Υπερήφανη και ανεξάρτητη

    (β) Ενας φιλόδοξος στόχος
    (γ) Ενιαία όπως και η Κύπρος
    (δ) Το πιο σύντομο ανέκδοτο

2 Τι σας τη σπάει στους Αμερικανούς; (α) Που είναι φονιάδες των λαών

    (β) Που δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο
    (γ) Που μιλάνε όλοι την ίδια γλώσσα
    (δ) Που δεν πέφτει το γ... το δολάριο!

3 Τι είναι για σας ο Τούρκος; (α) Ο καλύτερος φίλος του Ευρωπαίου

    (β) Ο καλύτερος κεμπαπτζής της πόλης
    (γ) Ποιος απ'όλους; 70 εκατ. φτάσανε...
    (δ) Το ανάχωμά μου ενάντια στον Σαντάμ

4 Πόσοι και ποιοι Ευρωπαίοι χρειάζονται για να εκφράσουν την ευρωπαϊκή άποψη για το Ιράκ; (α) 250.000 αντιπολεμικοί διαδηλωτές

    (β) Οι ΥΠΕΞ Γαλλίας-Γερμανίας
    (γ) Ο Σημίτης και ο Yorgos
    (δ) Ο λόρδος Ρόμπερτσον αρκεί

5 "Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά/μαμά;" - Τι θα απαντήσετε μεθαύριο στα παιδιά σας; (α) Πήγα εθελοντής με τους Ιρακινούς

    (β) Τον καταδίκασα απερίφραστα
    (γ) Ετρεξα για προμήθειες στο μπακάλη
    (δ) Τον έβλεπα στο CNN

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για κάθε (α) παίρνετε 0 βαθμούς
Για κάθε (β) παίρνετε 100 βαθμούς
Για κάθε (γ) παίρνετε 200 βαθμούς
Για κάθε (δ) παίρνετε 340,75 βαθμούς


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αν έχετε μεταξύ
0 και 200 βαθμών:
Εχετε τυφλωθεί από τον αντιαμερικανισμό των παιδικών σας χρόνων. Ξεκολλήστε από τα στερεότυπά σας. Ο Πάουελ δεν είναι μπάτλερ και η Κοντολίζα δεν είναι τραγουδίστρια της σόουλ.
Αν έχετε μεταξύ
201 και 600 βαθμών:
Εχετε την ψευδαίσθηση ότι σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν οι "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης". Καλά, μ'αυτό το πλευρό να κοιμάστε.
Αν έχετε μεταξύ
601 και 1200 βαθμών:
Εχετε απαλλαγεί από τις ψευδαισθήσεις αλλά θα ήταν καλύτερο να απαλλαγείτε και από τον σαρκασμό σας. Είναι επικίνδυνος για την υγεία μας.
Αν έχετε μεταξύ
1201 και 1703,75 βαθμών:
Εύγε. Θα γινόσασταν αμέσως αμερικανοί πολίτες αν η Υπερδύναμις δεν ήταν τον τελευταίο καιρό κομματάκι φειδωλή στις πολιτογραφήσεις (διότι επλακώσανε και πολλοί λατινοαμερικάνοι).
Αν έχετε
άνω των 1703,75 βαθμών:
Προφανώς είστε απατεώνες διότι δεν είναι δυνατόν να συγκεντρώσετε τέτοιο άθροισμα. Τα ίδια κάνατε και με τα κοινοτικά προγράμματα και τινάξατε τα ταμεία σας στον αέρα. Αίσχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου