Α-περιοδικό Φαινόμενο!

Η λάσπη (η) κυκλοφόρησε σε 27 αντίτυπα το 1995 και αναρτάται στο διαδίκτυο από το 1996.

Η κανονική ιστοσελίδα www.laspi.gr τελεί υπό ανανέωση. Το παρόν ιστολόγιο laspii.blogspot.com φιλοξενεί προσωρινά υλικό της λάσπης (της).

Ο Μανώλης Λαμπράκης ήταν ο πρώτος ηλεκτρονικός αρχισυντάκτης της λάσπης (της) και μέλος της αρχικής ομάδας μαζί με τους Γιάννη (Yanko) Δημητρόπουλο και Αλέξανδρο (Zakman) Ζάκκα. Οι δύο τελευταίοι συνεχίζουν από κοινού με τον Θεόφιλο (Βολταίρο) Παπαδόπουλο ως αρχισυντάκτες. Σημαντική η διαχρονική συμβολή τακτικών συνεργατών όπως ο Μάνος (Hero) Ρούδας, ο Κώστας (Gass) Χαρβάτης και ο BKJ, καθώς και πολλών ακόμη έκτακτων.

Το καλοκαίρι του 2002 το παιχνίδι Τρομο-Πάκμαν της λάσπης (της), εμπνευσμένο από την εξάρθρωση της 17Ν, έγινε διάσημο στο πανελλήνιο. Πολλά κείμενα και παιχνίδια της λάσπης (της) έχουν αναδημοσιευτεί σε ιστοσελίδες ή μαζικά email. Το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή μας έχετε διαβάσει ή παίξει χωρίς να το γνωρίζετε!

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Dancing in the North

Το πώς χαιρετούν "τα πλήθη" οι πολιτικοί (και άλλοι διάσημοι), γίνεται συχνά αντικείμενο φορτισμένης συζήτησης, ήδη από παλιότερες εποχές με λιγότερους νεοναζί... 

Dancing in the North
της απεσταλμένης μας
Dorothy Comnenos
Ο Ελλην πρωθυπουργός γίνεται συχνά αντικείμενο περιπαικτικών σχολίων για τον τρόπο με τον οποίο χαιρετά "τα πλήθη" (λέμε τώρα) στις δημόσιες ομιλίες του.

Αυτό είναι ά-δ-ι-κ-ο.
Σε πρόσφατη περιοδεία μας στο νομό Καστοριάς, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον λαϊκό πολιτισμό της Δυτικής Μακεδονίας.
Είδαμε λοιπόν με τα ίδια μας τα μάτια ότι η χαρακτηριστική κίνηση των χεριών, για την οποία κάποιοι άθλιοι σχολιάζουν ότι "είναι σαν να καθαρίζει τζάμια", απαντάται στους λεβέντικους μακεδονίτικους χορούς.
Για του λόγου το αληθές...

...και...

Ανεξήγητο;
Όχι, αν ανατρέξουμε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 25ης Φεβρουαρίου 2002.
Εκεί διαβάζουμε, στο άρθρο με τίτλο "Ο Ξάδερφος", το εξής:
"Ενας ασπρομάλλης ηλικιωμένος κύριος περίμενε τον Κώστα Σημίτη στα σκαλιά της εισόδου του δημαρχείου της Εδεσσας, προχθές το μεσημέρι. Μόλις πλησίασε ο πρωθυπουργός, ξεχώρισε από το πλήθος, τον πλησίασε και του είπε ότι έχει το ίδιο επώνυμο, λέγεται Νίκος Σημίτης και, σύμφωνα με την έρευνα που έχει κάνει, πρέπει να προέρχονται από την ίδια οικογενειακή ρίζα από την περιοχή του Γράμμου, και κατά συνέπεια είναι μακρινοί συγγενείς. Ο Κ. Σημίτης αντέδρασε με έκπληξη στην αρχή και για του λόγου το αληθές ο ξάδερφος τού έδειξε την αστυνομική ταυτότητα."
Ως γνωστόν, ο Γράμμος βρίσκεται στο νομό Καστοριάς.
Ελπίζουμε ότι στο εξής κάποιοι θα είναι προσεκτικότεροι στην (ευτελή) κριτική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου