Α-περιοδικό Φαινόμενο!

Η λάσπη (η) κυκλοφόρησε σε 27 αντίτυπα το 1995 και αναρτάται στο διαδίκτυο από το 1996.

Η κανονική ιστοσελίδα www.laspi.gr τελεί υπό ανανέωση. Το παρόν ιστολόγιο laspii.blogspot.com φιλοξενεί προσωρινά υλικό της λάσπης (της).

Ο Μανώλης Λαμπράκης ήταν ο πρώτος ηλεκτρονικός αρχισυντάκτης της λάσπης (της) και μέλος της αρχικής ομάδας μαζί με τους Γιάννη (Yanko) Δημητρόπουλο και Αλέξανδρο (Zakman) Ζάκκα. Οι δύο τελευταίοι συνεχίζουν από κοινού με τον Θεόφιλο (Βολταίρο) Παπαδόπουλο ως αρχισυντάκτες. Σημαντική η διαχρονική συμβολή τακτικών συνεργατών όπως ο Μάνος (Hero) Ρούδας, ο Κώστας (Gass) Χαρβάτης και ο BKJ, καθώς και πολλών ακόμη έκτακτων.

Το καλοκαίρι του 2002 το παιχνίδι Τρομο-Πάκμαν της λάσπης (της), εμπνευσμένο από την εξάρθρωση της 17Ν, έγινε διάσημο στο πανελλήνιο. Πολλά κείμενα και παιχνίδια της λάσπης (της) έχουν αναδημοσιευτεί σε ιστοσελίδες ή μαζικά email. Το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή μας έχετε διαβάσει ή παίξει χωρίς να το γνωρίζετε!

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κοσμική ακτινοβολία

ΚΟΣΜΙΚΑ

Επιφανείς συμπολίτες μας (Σ'έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω...)
 
Τα ονόματα είναι σίγουρα γνωστά, αλλά τα πρόσωπα ίσως μας διαφεύγουν. Αναφερόμαστε σ' αυτούς σχεδόν καθημερινά, αλλά τους γνωρίζουμε πραγματικά; Ιδού η απορία...

Η μεγάλη έρευνα της λάσπης: Οι ρεπόρτερ της λάσπης πήραν τους δρόμους με ένα μικρόφωνο στο χέρι και τους αναζήτησαν παντού. Συγκεντρώσαμε για εσάς τα γνωστότερα ονόματα της πόλης μας για να σας θυμίσουμε τη διακριτική παρουσία τους ανάμεσά μας...

ΔΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
Καθηγητής... Γεωπόνος
Ξεκίνησε την καριέρα του από τις γλάστρες της αυλής του για να γίνει ο διασημότερος δασολόγος-γεωπόνος της Αττικής (όχι οδού, ούτε σύνταξης, του νομού). Μένει στα δυτικά προάστια και ο μεγάλος του φόβος είναι να μην καεί από εμπρηστές.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης
Έχει γίνει πολύ δημοφιλής τον τελευταίο καιρό καθώς οι αρμοδιότητές του διευρύνονται. Ειδικά με το αεροδρόμιο των Σπάτων και τη βιομηχανική ζώνη στην περιφέρειά του, έχει τραβήξει τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω του. Η ανησυχίες του επικεντρώθηκαν τον τελευταίο καιρό στο από που θα περάσει η Αττική οδός (όχι σύνταξη, ούτε νομός).

ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ
Επιχειρηματίας θαλασσίου τουρισμού 
Ξεκίνησε από τη βάρκα του πατέρα της που την έλεγαν Μανταλένα και σήμερα είναι το πρώτο όνομα στις ενοικιάσεις σκαφών. Όσοι ασχολούνται με τη θάλασσα τη γνωρίζουν πολύ καλά. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχει υπερβολικό φόρτο εργασίας, αλλά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2400, της υποσχέθηκαν ότι θα αποσυμφορηθεί.

ΜΑΧΗ ΔΡΑΜΑΛΗ

Εθελόντρια στα σώματα του στρατού
Ο ρόλος της στο στρατό της χώρας μας είναι καθοριστικής σημασίας. Οι Τούρκοι (που είναι αδέρφια μας τελικά) την θυμούνται και την αναφέρουν στα ιστορικά τους κείμενα. Το όνομά της έγινε συνώνυμο με τις σκληρές μάχες όπου συνήθως δεν μένει ούτε ρουθούνι. Φιλοδοξία της να ξαναέρθουν οι λαμπρές εποχές του στρατού τότε που τα παλικάρια δεν πονούσαν.

ΣΟΦΙΑ ΕΤΩΝ
Καθηγήτρια πανεπιστημίου 
Πολλά χρόνια σπουδών και κυρίως πολύ, μα πολύ, διάβασμα. Η επιτυχία δεν είναι εύκολη υπόθεση και η καριέρα της χτίστηκε μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ
Διαφημίστρια
Κάποτε μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των πελατών της. Αργότερα ο συναγωνισμός ήταν πολύ σκληρός με την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά κατορθώνει να επιβιώνει ακόμα και σήμερα. Τη δουλειά της τη συναντάμε καθημερινά στα μαγαζιά της πόλης μας, κυρίως τη νύχτα όπου η παρουσία της κυριολεκτικά "λάμπει".

ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ
Εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη χώρα μας
Η παρουσία της στον οργανισμό είναι εντελώς διακοσμητική. Μεγάλος της εχθρός οι Αμερικάνοι (σε αυτό το σημείο πρέπει να τους ευχαριστήσουμε) όπου της πάνε πολύ κόντρα. Αν ποτέ όμως αναλάβει, ο κόσμος θα είναι διαφορετικός.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΕΟΣ
Ανερχόμενο αστέρι του μάρκετειν
Οι προϊστάμενοί του βασίζονται πολύ σ' αυτόν. Όταν υπηρετούσε τη θητεία του, το ίδιο. Όλοι έχουν ένα καλό λόγο να πουν γι' αυτόν και περιμένουν πολλά.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΩΝΗ
Τραγουδίστρια ποπ
Τραγουδίστρια με... αξιώσεις. Όταν τραγουδάει επιδεικνύει τα προσόντα της (τα φωνητικά) και όλοι μένουν άναυδοι. Δοκίμασε την τύχη της στην όπερα, αλλά κατέληξε στο λαϊκό τραγούδι που είναι πιο απαιτητικό.

ΠΙΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
Επιχειρηματίας στον τομέα τροφίμων
Ειδικεύεται στα μοντέρνα είδη τροφίμων, κυρίως ξενόφερτα, από την γειτονική Ιταλία. Της αρέσουν τα καυτερά και έχει καταξιωθεί πλέον ως το νούμερο ένα όνομα στην παράδοση κατ' οίκον.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
Θεολόγος
Κάθε χρόνο το Πάσχα έρχεται στο προσκήνιο, όπου όλοι τον ψάχνουν και ρωτούν γι' αυτόν. Χρόνια τώρα το όνομά του είναι συνυφασμένο με τη θρησκεία μας. Είναι αριστερός ψάλτης από χόμπυ, στον Αγ. Μερκούριο Σεπολίων.

ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΚΟΥΔΑ
Διαλογίστρια - Γιόγκι γκουρού
Διάσημη δασκάλα στον τομέα της. Η αγαπημένη της στάση είναι η οκλαδόν. Φιλοδοξεί να ακολουθήσει πολιτική καριέρα όπως η ξαδέρφη της, Ελένη Κούρκουδα που είχε ασχοληθεί με πλανητικά θέματα, κυρίως με τη Σελήνη και κατέληξε βουλευτής διαπλανητικού κόμματος.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ
Λοχαγός Πεζικού
Με την έκρηξη των έξυπνων όπλων ο ρόλος του στην άμυνα της χώρας περιορίστηκε σημαντικά. Κάνει προσπάθειες όμως να εκσυγχρονιστεί, κυρίως μέσω κέτερειν και καθαριστριών που έχει προσλάβει για να βελτιώσουν την εικόνα του.

ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ
Νηπιαγωγός - Φωτομοντέλο
Χαίρεσαι να δουλεύεις με αυτό το κορίτσι. Έτσι λένε όσοι τη γνωρίζουν. Μάλλον φταίει το λαμπρό παρουσιαστικό της. Τα παιδάκια γυρίζουν στο σπίτι ζαλισμένα το μεσημέρι, ενώ οι ευτυχείς μπαμπάδες όλο τη συναντούν για να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους στο σχολείο.

ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ
Οικιακά
Το Πάσχα κι εκείνη έχει πολλές δουλειές στο σπίτι γιατί την θυμούνται περισσότερο. Κρυφή της ελπίδα είναι η ζωή μετά θάνατον, γι'αυτό τα τελευταία 65 χρόνια κάνει υπομονή περιμένοντας μία θέση στον παράδεισο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ
Δημοσιογράφος
Διαπρέπει στα ΜΜΕ και γι αυτό την επικαλούνται συνεχώς. Παρόλα αυτά, δεν την αφήνουν να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, αλλά αντίθετα όλοι θέλουν να της υπαγορεύουν τη δουλειά της.

ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΤΑΙΗ
Νοσοκόμα - αδελφή
Είναι πάντα κοντά στους ασθενείς της οι οποίοι όλως τυχαίως δεν την γλιτώνουν τελικά. Έχει χάσει την οικογένειά της και περιμένει υπομονετικά το δικό της τέλος, αλλά όπως είναι γνωστό, η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ
Εθελοντής - Νοσοκόμος
Προσπαθεί να βοηθήσει όσους τον χρειάζονται σε όλο τον κόσμο, αλλά ένας εθελοντής δεν φτάνει. Κάνει πολύ καλά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και περιστοιχίζεται από υπέρβαρες αδελφές νοσοκόμες με σαδιστικές τάσεις και δερμάτινα εσώρουχα κάτω από τη λευκή στολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου